Desperta la Vida

Desfés-te de les coses que ens empetiteixen, que ens anestesien, que ens allunyen del que som. No et barris dins la rutina, els convencionalismes, les ideologies imperants, les incerteses, les pors. Despertar, significa renovellar la nostra fe, la nostra confiança, ara i tothora amb la vida sempre nova que ens dóna Jesucrist.

Extracte de l’homilia en la Missa de clausura de la JMJ

Papa Francesc, Crackòvia 2016

(…) Som Fills Estimats de Déu, sempre. No acceptar-se, viure infeliços i pensar en negatiu significa no reconèixer la nostra identitat més autèntica: és com girar-se d’esquena quan Déu vol fixar els seus ulls en mi; vol dir posar traves i impedir que es compleixi el seu somni en mi. Déu ens estima tal com som, i no hi ha pecat, defecte o error que el faci canviar d’idea. Per a Jesús -ens ho mostra l’evangeli-, ningú és inferior i distant, ningú és insignificant, sinó que tots som preferits i importants: Tu ets Important! I Déu compte amb tu pel que ets no pel que tens: davant d’ell no val res la roba que portes o mòbil que tens; no li importa si vas a la moda, l’importes tu. Als seus ulls, tu ets valuós, i el que vals no té preu.

No tingueu por de dir-li «si» amb tota la força del cor, de respondre amb generositat, de seguir-lo. No us deixeu anestesiar l’ànima, aspireu a l’objectiu de l’amor més bell, que exigeix també renúncia, i un “no” fort al dopatge de l’èxit a qualsevol preu i a la droga de pensar només en un mateix i la pròpia comoditat.

Jesús vol venir a casa teva, al teu cor, a viure la teva vida quotidiana: els estudis, els primer treballs, les amistats i els afectes, els projectes i els somnis. Com li agrada que ho portis tot a l’oració, que en parlis amb Ell. T’espera, entre tants contactes i xats de cada dia. Com vol que la seva Paraula et parli en cada jornada, que el Evangeli sigui teu i es converteixi en el teu “navegador” en el camí de la vida.

Descarrega l'homilia completa