Title Image

Cinc anys des de Christus Vivit

Cinc anys des de Christus Vivit

Del 25 de febrer al 25 d’abril de 2024 una campanya social de 12 setmanes per redescobrir la importància de la carta del Papa als joves i mantenir viva l’experiència de la Jornada Mundial de la Joventut.

Aquest any, l’Església celebra els cinc anys de la publicació de l’Exhortació apostòlica postsinodal Christus Vivit. El 25 de març de 2019, en efecte, el Papa Francesc va signar a la Santa Casa de Loreto la “carta” als joves que va segellar els treballs del Sínode dels Bisbes sobre els joves, celebrat al Vaticà l’octubre de 2018 i precedit per primera vegada pel presínode amb la participació de joves de tot el món, com també per les reflexions fetes a les Esglésies locals juntament amb representants de les joves generacions.

Ara, en el 5è aniversari de Christus Vivit, el Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida acompanya el grup de joves comunicadors que participen en el projecte del Dicasteri per a la Comunicació “Faith Communication in the Digital World”, en el disseny i producció d’una campanya social als comptes oficials de Facebook i Instagram de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ).

La campanya, que començarà el diumenge 25 de febrer i finalitzarà el 25 d’abril de 2024, té com a objectiu reunir joves de tot el món en una experiència de dotze setmanes per compartir el significat actual i l’esperit de Christus Vivit, així com els fruits de la darrera JMJ Lisboa 2023.

Partint de la paraula clau “viu” i a través de vídeos inspiradors, invitacions a l’acció i al compromís, el desig dels participants en el projecte “Faith Communication in the Digital World” és que aquesta iniciativa –amb la contribució dels joves que han participat en la JMJ, els seus animadors i els agents de pastoral juvenil- pugui mantenir viva l’experiència de la Jornada Mundial de la Joventut a l’espai digital i fer pròpia la invitació del Sant Pare: «Vosaltres sou l’ara de Déu, que us vol fecunds» (ChV 178).

Aquest projecte, disponible en diversos idiomes, també pot ser adoptat per diverses realitats de l’Església local que vulguin transmetre al seu entorn una reflexió espiritual que arribi als joves a través de les xarxes socials.

 

***

El projecte Faith Communication in the Digital World ha estat realitzat pel Dicasteri per a la Comunicació i selecciona joves comunicadors que, a través d’una sèrie de trobades i tallers en línia i presencials, treballen per adquirir competències valuoses d’aprofundiment en la comunicació digital des de la perspectiva de la formació espiritual, i per contribuir amb el seu talent i experiència als projectes de diversos organismes vaticans.

***

Des de la JMJ de Madrid el 2011 s’han obert els comptes socials oficials de la Jornada Mundial de la Joventut. Actualemnt, hi ha més de 2 milions de seguidors de la pàgina de Facebook en anglès i centenars de milers de seguidors de les altres 20 pàgines en diferents idiomes del món (incloent-hi àrab, xinès, ucraïnès, vietnamita, coreà, rus). Els comptes, inclosos Instagram i X (@jmj_es), són gestionats i actualitzats pels comitès organitzadors locals que, d’una JMJ a una altra, es recolzen en grups de joves voluntaris que els aporten idees i continguts.

Delegació de Joves

joves@bisbatvic.org