Title Image

Hem viscut l’Aplec de l’Esperit!

Hem viscut l’Aplec de l’Esperit!

Riure i plorar, cridar i saltar, ballar i pregar. Tot això es va donar en poques hores a l’Aplec de l’Esperit.

Amb la música com a protagonista, el dissabte al matí, al parc de Teodor González, i a la nit, amb els concerts de lloança de Worship Central i Worship.cat. Els joves no es van parar de moure i de buscar Déu en tot aquell cap de setmana, escoltant testimonis de fe a Tortosa i renovant les promeses del baptisme a Sant Carles de la Ràpita.

Tortosa fou, els dies 19 i 20 de maig, la diòcesi amfitriona d’aquest 12è Aplec de l’Esperit: «És una alegria poder acollir-vos a tots els joves dels altres bisbats de Catalunya», va afirmar Enric Benavent, bisbe de Tortosa, en l’acte d’acolliment al Parc Teodor González. «És per a nosaltres la primera vegada que celebrem l’Aplec: és un repte, però sobretot una il·lusió.»

Benavent destacà la participació de 200 voluntaris tortosins en l’organització de l’Aplec i la immensa ajuda que això suposa per a unir els joves de la seva diòcesi i també els de tot Catalunya: «Ens ajuda a conèixer els joves de tots els bisbats, a compartir un dia la nostra fe, i això penso que per als joves és important, perquè aquestes trobades descobreixen a molts d’ells que no estan sols.»

Els joves participants, uns 1.200, van sortir molt entusiasmats d’aquest Aplec de l’Esperit i ho van compartir amb l’organització. Aquí us deixem una mostra dels missatges: Marta Cabrera, noia de divuit anys de la parròquia de Sant Joan de Valls, va explicar com va viure la jornada de l’Aplec de dissabte: «Ho he rebut amb molt d’amor, la veritat, no pensava que fos aixó. I, realment, sóc una persona que he tingut molts dubtes, i ara mateix estic començant a centrar-me i m’està servint molt, la veritat.»

Elena Canals, de vint-i-un anys, provinent del bisbat de Mallorca, va escriure a Instagram: «M’ha agradat moltíssim l’Aplec. Per al pròxim hi seré, segur. Molts ànims i continueu fent això per nosaltres els joves, a poc a poc n’hi haurà més.»

Nadia Espinoza, de divuit anys, de la parròquia de Sant Esteve de Granollers, va agrair també amb un missatge l’experiència: «Mil gràcies per aquest Aplec de l’Esperit! Una experiència intensa, molt viscuda, entranyable, familiar, acollidora… Me’n torno a casa molt renovada, estimo més Déu… Que perduri sempre! Ens veurem en el pròxim Aplec de l’Esperit!»

Delegació de Joves

joves@bisbatvic.org
No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.