Title Image

Joves sigueu originals!

Joves sigueu originals!

De cara a la propera Jornada Mundial de la Joventut, que tindrà lloc a Lisboa (Portugal) l’agost del 2023, el Papa envia un videomissatge als joves animant-los a fer d’aquesta trobada, “un esdeveniment creatiu, amb força i amb vida” especialment en el marc de crisi que travessa el món.

“Estic desitjant que arribi l’agost del 2023. Estic mirant Portugal, estic mirant Lisboa, estic mirant Fàtima; estic mirant la trobada de tots vosaltres”, diu el Sant Pare, recordant que, tant a Portugal com a molts altres països, molts nois i noies que treballen com a voluntaris d’aquest gran esdeveniment, “miren a la mateixa direcció!”.

Feu que la JMJ sigui un esdeveniment creatiu i amb vida!

“Sortim de la crisi de la pandèmia, arribem a una crisi econòmica i ara estem en la crisi de la guerra, que és un dels pitjors mals que poden passar!”, afirma el Pontífex encoratjant tothom a preparar-se enmig de totes aquestes crisis i ajudar perquè l’esdeveniment d’agost del 2023 sigui un esdeveniment jove, “un esdeveniment fresc, un esdeveniment amb vida, un esdeveniment amb força, un esdeveniment creatiu”.

Joves: “Sigueu originals i no fotocòpies”

“No visqueu a l’ombra de les altres trobades. Heu de crear la trobada. Si no sou creatius, si no sou poetes, aquesta trobada no sortirà bé, no serà original, serà una fotocòpia de les altres trobades”, diu el papa Francesco, citant com a exemple les paraules del jove beat italià, Carlo Acutis. Cadascú ha de ser un original, no una fotocòpia. I la trobada ha de ser original, amb la contribució de tots. S’ha de crear. Ànim i seguiu endavant”.

Les crisis se superen junts

“No sortim igual de les crisis: o sortim millor o pitjor. I el desafiament que tenim per davant és sortir-ne millor. I el millor de vosaltres està en ser creatius: siguen creatius, sigueu poetes! Feu aquesta poesia de la creativitat mirant vers l’agost del 2023”.

Treure el millor de cadascú

“Prego perquè aquesta sigui una trobada fructífera. Que cadascú de nosaltres en surti millor que quan va arribar. Els demano, per favor, que resin per mi, perquè jo també necessito que em donin suport amb la pregària. Que Jesús us beneeixi i que la Verge us protegeixi! Ens veiem a l’agost”.

 

Veure el vídeo missatge aquí.

Delegació de Joves

joves@bisbatvic.org
No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.