Title Image

JMJ Lisboa 2023

JMJ Lisboa 2023

Jornada Mundial de la Juventut (JMJ) Lisboa 2023

Des de la delegació de joves us convidem a participar en aquesta trobada mundial de joves que convoca el Papa!

Aquest estiu sí, la JMJ torna i ben a prop, a Lisboa!

La JMJ, a més, és un pelegrinatge, una festa de la joventut, una expressió de l’Església universal i un fort moment d’evangelització, una invitació a una generació a construir un món més just i solidari. Tot i la seva identitat clarament catòlica, és oberta a tothom, tant als més propers a l’Església, com als més distanciats. Té lloc cada dos, tres o quatre anys amb caràcter internacional en una ciutat triada pel Papa, i comptant sempre amb la seva presència.

Des de la seva primera edició, que va tenir lloc a la ciutat de Roma el 1986, la Jornada Mundial de la Joventut reuneix milions de joves per celebrar la fe i la pertinença a l’Església. Una trobada que anuncia i dona a conèixer als joves d’avui el missatge de Crist, compartint i reflexionant junts sobre els temes fonamentals de l’existència.

La següent serà a Lisboa de l’1 al 6 d’agost del 2023. Tots els joves de les diòcesis catalanes tindran l’oportunitat de fer aquest pelegrinatge i celebrar junts la trobada a Lisboa.

Com sempre, hi ha uns dies previs a les diòcesis per a preparar l’esdeveniment i conèixer millor la realitat del país que acull la trobada. Serà del 26 al 31 de juliol de 2023 i en 17 diòcesis de Portugal continental i de les illes: Algarve, Angra, Aveiro, Beja, Braga, Bragança-Miranda, Coïmbra, Évora, Funchal, Guarda, Lamego, Leiria-Fàtima, Portalegre-Castelo Branco, Porto, Viana do Castelo, Vila Real i Viseu.

Cada JMJ es centra en una frase de la Bíblia, aquest any la trobada girarà al voltant de la frase de l’Evangeli de Sant Lluc «Maria se n’anà decididament» (Lc 1,39).

 

Si voleu participar en la JMJ us podeu inscriure aquí.

 

Delegació de Joves

joves@bisbatvic.org
No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.